top of page
 • Hogyan tudok ajándékutalványt vásárolni?
  Az ajándékutalvány kiállítása/letöltése ingyenes. Díja kétféle módon rendezhető: 1. Letöltheted helyszíni fizetéssel. Ekkor a reptéren, az ugrás napján, készpénzben rendezendő. 2. A letöltéskor választhatod az előre utalást is. Ekkor pár napon belül online számlát küldünk a részedre. Ennek befizetése után a megajándékozottat rögzítjük a rendszerünkben. Az ugrás árát nem áll módunkban visszafizetni, ha a kedvezményezett mégsem él az ajándékkal. Az előre fizetett ajándékutalvány érvényességi ideje az utalástól számított fél év (a felhasználáskor érvényes árak figyelembevételével). A kifizetett ajándékutalványt más személy is felhasználhatja, amennyiben megfelel a részvételi feltételeknek. Ezt kérjük jelezd nekünk!
 • Mikor és hogyan kell fizetnem?
  Az ugrás díja a reptéren, a regisztráció során - az ugrás előtt - készpénzben fizetendő. Ha repülőgépen, ugrás előtt meggondolod magad, úgy a teljes összeg felszámításra kerül, a befizetett ugrás díja nem jár vissza. Amennyiben a megbeszélt ugráshoz képest 48 órán belül visszamondod az ugrást, vagy módosítod annak időpontját, úgy 10.000 forintos foglalási díj kerül felszámításra, ami három napon belül utalással rendezendő.
 • Az év mely szakaszában történnek az ugrások?
  A tandemugrás szezon minden évben április elejétől október végéig tart, az időjárástól függően.Tandemugrásokat hétvégenként szervezünk Szegeden vagy Szolnokon. Hogy melyik hétvégén hol leszünk, azt az online foglalási felületen vagy a Facebook oldalunkon tudod megnézni.
 • Mennyire időjárás függő, hogy tudunk-e ugrani a megbeszélt időpontban?
  Az esetek nagy részében, alkalmas szokott lenni az időjárás az ugráshoz. Kizáró ok lehet az eső, az alacsony zárt felhőzet - így akár a ködis -, valamint a nagyon erős szél. Az egy-két napos előrejelzések alapján már elég nagy bizonyossággal lehet látni, hogy alkalmas lesz-e az időjárás az ugrásra. Ugyanakkor - mivel a meteorológusok sem tévedhetetlenek - a végleges döntést az ejtőernyős üzem szervezőivel hozzuk meg a reptéren, méghozzá a biztonsági szempontokat mindenek elé helyezve. Amennyiben van rá esély, hogy belátható időn belül alkalmassá válik az időjárás,akkor csak csúsztatjuk az időpontot, egyéb esetben új alkalmat keresünk az ugrásra.
 • Kell-e bármilyen előképzettség a tandemugráshoz?
  A tandemugrásnak pont az a célja, hogy bárki kipróbálhassa az ejtőernyőzést és átélhesse ezt a fantasztikus érzést. Így előképzettség egyáltalán nem szükséges. Egy rövid felkészítést követően lehetis ugrani.
 • Mi a tandemugrás felső súly határa?
  A felső súlyhatár 95 kg, de biztonsági szempontból fontos a testalkat, vagyis a testsúly és a testmagasság egymáshoz viszonyított aránya is. Az átlagostól eltérő testalkatot kérlek jelezd a foglalásnál! 95 kg-ot meghaladó testsúly esetén az ugrás árához további 10 000 Ft-os díj kerül felszámításra az ejtőernyő és a tandempilótát érő extra terhelést kompenzálandó. A maximális súly 110 kg! A helyszínen minden esetben mérlegelés történik. A súly abban a ruhában értendő, amiben az ugrás is történik.
 • Mi az alsó illetve a felső korhatár?
  A tapasztalt ugrók általános vélekedése szerint 12-13 éves kor alatt nem nagyon érdemes a tandemugrásban gondolkodni, mert a gyermek még fejben valószínűleg nem érett meg rá. Fizikai szempontból gyermekeknél tulajdonképpen a magassága a legfontosabb, hiszen a hevederzet adottságai miatt legalább a 140 cm-es magasságot el kell érni. 18 éves kor alatt a szülő beleegyezése és személyes jelenléte is szükséges. Felső korhatára az ugrásnak gyakorlatilag nincs. Ugyanakkor a megfelelő szellemi és fizikai állapot megléte az ugrás biztonságos végrehajtásához elengedhetetlen. Kétség esetén javaslom, kérd ki a háziorvosod véleményét, illetve az eredményről kérlek, hogy mindenképp tájékoztass minket is.
 • Van-e bármilyen egészségügyi kizáró ok?
  Ha valaki alapvetően egészséges, az gyakorlatilag ugorhat is. Ugyanakkor a tandem utasbiztosítás dokumentumán nyilatkozni kell arról, hogy „a tandemugrást megelőző 12 órában alkohol tartalmú ételt, italt, illetve nyugtató, avagy bódító hatású gyógyszert, narkotikumot, vagy egyéb anyagot nem fogyasztottam; egy éven belül csonttöréssel, agyrázkódással, ájulással járó balesetem nem volt; elme és ideggyógyászati kezelés alatt nem állok. Szív és keringési rendszeri panaszaim nincsenek, kezelés alatt nem állok.” Kétség (pl. gerinc, vérnyomás és egyéb panaszok) esetén kérd ki a háziorvosod véleményét és az eredményről tájékoztass minket is! Hölgyek esetében a terhesség kizáró ok. Az ejtőernyős tandemugrást mindenki saját akaratából és saját felelősségére hajtja végre.Ezt szintén a helyszínen lévő nyilatkozatban kérjük aláírni.
 • Mennyire biztonságos a tandemugrás?
  Abszolút biztonságos. Összehasonlítva más extrém sportokkal a tandemugrás egy kontrollált kockázat. Kizárólag a legmodernebb ejtőernyő rendszereket használjuk, amik elismerten a legbiztonságosabbak a világon. A mai modern ejtőernyőkbe egyébként be van építve egy automatikus nyitási rendszer is, ami nyitja a tartalékernyőt, amennyiben a függőleges zuhanási sebesség átlép egy kritikus szintet,pl. ha addig bármilyen okból nem történt volna meg a nyitás. Tandempilóta csak igen magas tapasztalatú ejtőernyősből lehet, ahol az ugrásszám mellett fontos szempont a zuhant idő és a sportban eltöltött évek száma is. A mi tandempilótáink válogatott ejtőernyősök, köztük világbajnokok, világkupagyőztesek találhatóak!
 • Mi van akkor, ha nem nyílik ki az ejtőernyőnk?
  Minden esetben két ejtőernyővel ugrunk. Amennyiben bármilyen rendellenesség lép fel a fő ernyővel - ami egyébként rendkívül ritka-a megfelelő vészhelyzeti eljárást követően nyitjuk a tartalékernyőnket. Tartalékernyőt kizárólag megfelelő jogosítással rendelkező, professzionális ejtőernyős hajthat be, méghozzá természetesen a legnagyobb gondossággal. Továbbá az ejtőernyő nyílási folyamata is úgy van kitalálva, hogy az gyakorlatilag bármilyen testhelyzetben, nagyon rövid idő alatt nyíljon.
 • Rendelkezem e bármilyen biztosítással az ugrás alatt? Kell - e kötnöm külön is valamit?
  Igen, a biztosítás benne van az árban. Minden utasnak az ugrás előtt ki kell tölteni egy tandemutas nyilatkozatot, ami egyben a biztosítás részét képezi.
 • Ha már tudom, hogy nagyjából mikor szeretnék ugrani, mennyivel előtte érdemes konkrét időpontot foglalni?
  Minél előbb regisztrálsz, annál jobb, mert a főszezonban gyakran hetekre előre betelnek a helyek.Mindazonáltal sürgős esetben akár előtte egy-két nappal is érdemes megnézni a weboldal foglalható időpontjait, vagy telefonálni, mivel lemondások bármikor előfordulhatnak,1-2 szabad hely is még akadhat, vagy kis szervezéssel megoldható lehet az ugrás.
 • Meddig kell eldöntenem, hogy kérek-e fotót vagy felvételt az ugrásról?
  Minél hamarabb tudod és jelzed, annál jobb.Külső kamerás ugrás esetén ez hatványozottan igaz. Viszont az ugrás előtti napokban ezt már szükséges tudnunk, mert annak megfelelően kell beosztanunk a gépeket, valamint szervezni a külső kamerást.Akézikamerás ugrást az ugrást megelőzően is eldöntheted, sőt, amennyiben nagyon bizonytalan vagy, úgy készítünk fotót és videófelvételt az ugrásról,és majd az ugrás után is ráérsz eldönteni, hogy melyik csomagot választod.
 • Van lehetőség, hogy többen együtt, egyszerre ugorjunk egy felszállásból?
  Igen, egyszerre 2 fő tud ugrani. Amennyiben többen jöttök, akkor kettesével tudtok gépbe szállni.
 • Néhány külföldi barátom is jönne ugrani. Megoldható?
  Természetesen igen. Várunk benneteket szeretettel: angolul, németül beszélünk.
 • Feljöhetnek - e velem a kísérőim, barátaim a repülővel, hogy testközelből megnézzék az ugrásomat?
  Ezt mindenképp szükséges előre jelezned, mert ennek megfelelően kell beosztani a gépeket. A sétarepülés ára 20.000 Ft extra költséggel jár, ami a helyszínen készpénzben rendezendő.
 • Mennyi időt érdemes rászánni az ugrásra?
  Maga az ugrás összesen kb. egy órát vesz igénybe. 15-20 perc a felkészülés, a repülőgép kb. 20-25 percalatt éri el az ugrási magasságot, majd a bő fél perces szabadesést kb. 5-6 perc ejtőernyővel ereszkedés követi.A leszállás után további 10-15 percet vesz igénybe visszasétálni az épülethez, levenni a hevedert és levetkőzni az ugróruhából. Amennyiben fotó is jár az ugráshoz, akkor azt is át kell másolni. Tehát optimális esetben 1,5-2 órán belül vagyunk az ugrással a megbeszélt időponthoz képest, de erre sajnos nincsen garancia. Érdemes lényegesen túltervezni a rá szánt időt. Közbeszólhat az időjárás, vagy ha az előző utas késik,…Alapvetően érdemes a fél, vagy akár az egész napot is erre szánni. Nem szerencsés, hogyha valahova tovább kell onnan rohanni, hiszen fontos a nyugodt felkészülés és a nyugalom az ugrás közben.
 • Mit tudok csinálni a reptéren, ha netán túl korán érkezem és akár még órákat kell várnom az ugrásig?
  Igyekszünk úgy szervezni az ugrást, hogy ne kelljen túl sokat várni a reptéren, ugyanakkor az időjárás és egyéb nem látható körülmények miatt előfordulhat, hogy csúszás van a tervhez képest.Ha ez előre látható, jelezzük és akkor annyival későbbre is elég jönni. Egyébként pedig található egy büfé a reptéren, ahol étel-ital kapható. Ide le lehet ülni és kényelmes körülmények között várni az ugrást valamint a kísérőknek nézni a leszállásokat.
 • Lehet-e enni az ugrás előtt, illetve ha igen, mennyivel előtte?
  Igen, sőt az étkezés is kulcsfontosságú.Reggeli ugrás esetén is mindenképp javasoljuk egy könnyű reggeli elfogyasztását, ami az optimális vércukorszint miatt is fontos. Általánosságban maximum egy órával az ugrás előttig érdemes étkezni és ekkor is valamilyen könnyű ételt A repülés ritka esetben az arra érzékenyeknek felkavarhatja a gyomrát, főleg termikes időben, szóval erre érdemes odafigyelni és az esetleges rosszullétet rögtön jelezni a tandnempilótának.A nyári melegben a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is figyelni kell!
 • Milyen ruhában, cipőben érdemes érkezni az ugráshoz?
  Sportos, kényelmes, az időjárásnak megfelelő öltözék javasolt.Ez lehet valamilyen kényelmes aláöltözet,melegítő, (nem kapucnis felső!) illetve zárt – lehetőleg – sportcipő.Mi biztosítjuk az ugrószemüveget az ugráshoz, valamint, amennyiben van méretben megfelelő ugróruha, azt is.
 • Kapok bukósisakot is az ugráshoz?
  A tandemutas biztonsági okokból - nehogy például lefejelje a tandnempilótáját - nem viselhet kemény héjú bukósisakot, a tandempilótának ellenben a kötelező felszerelés része. Hűvös időben sapkát vagy fejvédő sálat lehet viselni.
 • Szemüvegben vagy kontaktlencsében lehet ugrani?
  Igen. Szemüvegre tudunk adni speciális ugrószemüveget, ami alá befér a normál szemüveg, a kontaklencsétpedig megvédi a normál ugrószemüveg, amit alapból biztosítunk. Mindazonáltal inkább eldobható kontaklencsehasználatát javasoljuk az ugráshoz.
 • A nyakláncom, gyűrűm, órám stb. le kell vennem az ugrás alatt vagy viselhetem?
  Nem javasoljuk semmi drága ékszer vagy óra viselését, mert egyrészt balesetveszélyes, másrészt nagy területen kellene keresni, ha véletlenül mégis leesik.
 • Használhatom a saját akciókamerámat is az ugráshoz?
  Sajnos nem. Egy kamera elhelyezése - bárhol a testen - balesetveszélyes. Ráadásul elvonja atandemutas figyelmét, ami a biztonság rovására mehet.Hasonló megfontolásból még tandempilótaként is legalább 200 tandemet kell ugrani, mire kézikamerát lehet használni. Amennyiben szeretnél videó felvételt az ugrásról, úgy sokféle lehetőség, csomag áll a rendelkezésedre, ezekből javasoljuk, hogy válaszd a számodra legmegfelelőbbet.
 • Hogyan kapom meg a fotókat, videót az ugrásról?
  A fotókat az ugrást követően az androidos telefonodra vagy egy hozott pendrive-ra tudjuk letölteni. A videófelvételtaz urás napján elküldjük a vágónak, aki kb. egy hét alatt megvágja a videófilmeket, majd utána egy drive-ra feltölti. Adrive linkjét majd e-mailben kapod meg tőlünk.
 • Tudok saját zenét is választani a videó alá?
  Igen van rá lehetőség. Ha nincs különösebb zenei igényed, a vágó kollégám jó ízléssel kiválaszt neked zenéket a videód alá, de ha van, kérlek az ugrás után jelezd!
 • Mi van, ha annyira megtetszik az ugrás, hogy utána kedvem támad elkezdeni ejtőernyőzni?
  Erre van lehetőség, sőt már számtalan példa is volt erre. Ha ilyen terveid vannak, keres minket bizalommal, hiszen ejtőernyős képzést is szervezünk. A tanfolyam elvégzése előtt ejtőernyős orvosi vizsgálaton kell részt venni. Amennyiben alkalmas vagy, úgy megkezdheted a tanfolyamot, ami először elméleti, majd később gyakorlati elemekből tevődik össze.
bottom of page